Communicatie met ouders

Overdracht, rapportage, observaties

Samen met ouders / verzorgers dragen we zorg voor het welbevinden van de kinderen en bieden we optimale ontwikkelingsmogelijkheden. Wij streven naar een goed contact en open communicatie met ouders / verzorgers. Omdat in de groepen twee pedagogisch medewerkers aanwezig zijn tot 17.30 uur is er voldoende gelegenheid om een goede mondelinge overdracht te laten plaatsvinden. Tot 18.00 uur is er in iedere groep één pedagogisch medewerker aanwezig. Daarnaast wordt er in de baby- en dreumesgroep een uitgebreid dagrapportage formulier bijgehouden.

Bij Tik-Tak worden de kinderen geobserveerd volgens een methode ontwikkeld door het JSO. Op vier momenten in de jaren dat uw kind op Tik-Tak doorbrengt wordt aan de hand van een observatieformulier schriftelijk vastgelegd hoe de ontwikkeling op de verschillende ontwikkelingsgebieden verloopt. Dit gebeurt rond de 1e, 2e, 3e verjaardag en bij de leeftijd van 3 jaar en 10 maanden. 
De laatste observatie rond 3 jaar en 10 maanden wordt beschreven in de “peuterestafette”. Dit is een overdrachtsmethode die wij in overleg met de Wateringse basisscholen hanteren. In de peuterestafette beschrijven we hoe uw kind zich op het kinderdagverblijf heeft ontwikkeld. Voelt het zich prettig in een groep? Wat vindt het kind leuk? De peuterestafette wordt met uw toestemming gestuurd naar de toekomstige basisschool en eventueel BSO van uw kind.

Benieuwd naar Tik-Tak?

Wilt u een kijkje komen nemen en de sfeer proeven? Wij geven u graag een rondleiding.
U bent van harte welkom!

Vraag een rondleiding aan